Back

Nuttige vragen

Kan ik gratis en vrijblijvend een hoorapparaat uittesten?

Ja, u kan gratis en vrijblijvend één of meerdere hoorapparaten uittesten. Tijdens de proefperiode wordt u  regelmatig uitgenodigd om uw hoorapparaat bij te regelen tot het voldoet aan uw wensen. Na een voldoende lange proefperiode kunt u  beslissen of het toestel voldoet aan uw verwachtingen.

Wat is de prijs van een hoortoestel?

De kostprijs van een hoortoestel is afhankelijk van veel verschillende factoren. Uw audioloog houdt rekening met de graad en de aard van je gehoorverlies. Ook je wensen, verwachtingen en levensstijl bepalen  de keuze voor een bepaald hoortoestel. Hoortoestellen zijn er in verschillende prijsklassen. De prijs varieert tussen de 700 euro en  2600 euro. De opleg varieert van tussen 44 euro en 2000 euro. Uw audioloog geeft u graag persoonlijk advies.

Hoeveel betaalt het ziekenfonds terug?

Bij de aankoop van een hoortoestel kan je in aanmerking komen voor een vergoeding door uw mutualiteit.

Bij uw  mutualiteit kan u in aanmerking komen voor een terugbetaling van de aankoop van je hoortoestel als je aan drie voorwaarden voldoet:

Voorwaarde 1: Een gemiddeld gehoorverlies hebben van minstens 40 decibel op 3 van de volgende 5 frequenties: 250Hz, 500Hz, 1000Hz, 2000Hz en 4000Hz.

Voorwaarde 2: Er moet minstens 5 jaar zitten tussen twee aankopen. Voor -18 jarigen bedraagt deze periode slechts 3 jaar en is de tussenkomst hoger.

Voorwaarde 3: Een geldig voorschrift van de Neus-Keel en Oorarts. Zo’n voorschrift is 6 maanden geldig.

Is er nazorg voor het hoortoestel?

Ook na uw aankoop kunt u bij Hoorexpert terecht. Daarnaast wordt u jaarlijks uitgenodigd voor een onderhoud. De audioloog kijkt uw toestel na en geeft het een grondige reiniging. Als het  nodig is wordt uw hoorapparaat opnieuw afgesteld, zodat u terug optimale hoorkwaliteit ervaart.

Is er garantie op het hoortoestel?

Naargelang de leverancier van het hoorapparaat wordt 2, 3 of 5 jaar garantie aangeboden. Indien de garantie minder dan 5 jaar is kan er een contract voor verlengde garantie tot 5 jaar na aankoop worden afgesloten.

De verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid tot het afsluiten van een ‘alle-risico’s verzekering’ voor verlies, diefstal en schadegevallen, tot 5 jaar na aankoop.

Waarom Hoorexpert?

Met Hoorexpert willen we de kwaliteit van het leven van onze klanten verbeteren, dat is ons hoogste doel. We luisteren goed en bieden een persoonlijk advies.  We houden rekening met de wensen van de klant en zoeken geduldig naar het meest geschikte toestel of hooroplossing binnen elk budget. Onze audiologen zijn gespecialiseerd in hooroplossingen en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. In Vlaanderen zijn er 10 hoorexpert-centra die u met veel plezier ontvangen.